අතීත සිංහලයාට ස්‌වකීය ආහාර රටාව නිවැරදිව සකස්‌ කර ගත් නිසා ඔවුන් හෘද රෝග, දියවැඩියාව, පිළිකා, කොලෙස්‌ට්‍රොල් නොහොත් අධික මේදය රුධිර පීඩනය වැනි රෝගාබාධවලට ගොදුරු නොවිණි. වර්තමානයේ රෝහල්වලත්, වෙනත් වෛද්‍ය මධ්‍යස්‌ථානවලත් වැඩි වශයෙන් පෝලිම් ගැසී සිටින්නේ ඉහත සඳහන් රෝගීන් බව පෙනෙයි.

'ආරොග්‍යා පරමා ලාභා' - නීරෝගීකම පරම ලාභයයි

ගැස්‌ට්‍රයිටිස්‌ සහ බඩේ දැවිල්ල ආදී ආබාධ සඳහා

ගැස්‌ට්‍රයිටිස්‌ සහ බඩේ දැවිල්ල ආදී ආබාධ සඳහා සුදුසු ශෝධන ඹසුවක් පහත දැක්වේ.

නෙල්ලි සහ රසකිඳ සම සමව 50ග්‍රෑ පමණ ගෙන වතුර තේ කෝප්ප 8 ක් දමා කෝප්ප 1 ක් ප්‍රමාණයට හිඳගන්න  (පත 8 එකකට හිඳ ගන්න) මේ සඳහා ඇලුමිණියම් භාජන භාවිතා නොකරන්න. මැටි භාජන වඩාත් සුදුසුයි. ඉන් පසු සීනි ස්වල්පයක් දමා කෝප්ප භාගය බැඟින් උදේ සවස දින දෙකක් දිනක් හැර දිනක් බොන්න.

මෙම ඹසුව භාවිත කිරීමෙන් ආමාශ ගත ඇසිඩ් ආදිය පිට කරයි. මේ නිසා ඹසුව භාවිතයේදී බඩ බුරැල් කර මළ පහ පිට විය හැක.

සැලකිය යුතුයි

1. වර්ශා දිනවල මෙම ඹසුව භාවිතා නොකරන්න.
2. සෙම්ප්‍රතිශ්ෂාව ඇති අවස්ථාවන් වලදී මෙම ඹසුව භාවිතයට නොගන්න.
3. පපුවේ සෙම සහිත නම් උදේට පමණක් මෙම ඹසුව භාවිත කරන්න. සවසට භාවිතා නොකරන්න. සෙම් අධික නම් තේ කෝප්ප බාගයකට වඩා අඩුවේන් භාවිත කරන්න.
4. ශරීරය සිසිල් කරයි.

ඔසුව භාවිතයෙන් පසු වෙලාවට ආහාර ගන්න පුරැදු වන්න.
මිරිස්, ඇසිඩ් සහිත සහ තෙල් අධික ආහාර පාලනයෙන් යුතුව ගන්න.

භාරත යොගී වරැන් විසින් පවා මෙම ඹසුව භාවිත කරන බව සඳහන් ය. ගැස්‌ට්‍රයිටිස්‌ සහ බඩේ දැවිල්ලට ඉතා ප්‍රක්ත්‍යක්ෂයි.

මීට අමතරව කැහිපිත්තන් ...
free counters